West Coast Swing Utrecht

Danslessen

West Coast Swing leren dansen

In onze lessen focussen wij ons op het aanleren van de fundamentele vaardigheden. Zoals bijvoorbeeld je lichaamshouding en de connectie met je partner en met de muziek. Wanneer je deze fundamentele vaardigheden begrjipt en kunt toepassen zul je sneller plezier ervaren tijdens het vrijdansen, sneller zelf creativiteit in kunnen brengen in de dans, en sneller vooruitgang boeken. Daarnaast leren we je diverse basisvariaties van waaruit je de dans verder kunt opbouwen.

Kies de les die bij jou past

Heb je ergens anders les gehad? 
Vraag onze docenten dan om een assessment om gezamenlijk te bepalen welke les het beste bij jouw niveau aansluit. 

Cursus of Bootcamp ?

Een cursus bestaat uit een reeks van (meestal) 8 lessen van 60 minuten.

Een bootcamp is een verkorte, intensieve manier om in meerdere uren op dezelfde dag de basis van West Coast Swing te leren.

Groepsles of Privéles ?

Tijdens een groepsles wordt de aandacht door de docenten verdeeld over de gehele groep. Daarbij worden vooral algemene tips gegeven.

Een privéles is afgestemd op jou persoonlijk. Zo krijg je tips die specifiek voor jou belangrijk zijn.

Waar jij jouw agenda moet afstemmen op een groepsles, kun je een privéles aanpassen aan jouw agenda.

Welk niveau ?

Om ervoor te zorgen dat iedereen aan een lesreeks begint vanuit hetzelfde startpunt hanteren we voor elk niveau een aantal criteria. Zo weet iedereen in de les dat iedereen vanaf het zelfde niveau is gestart, dat ze het niveau kunnen bijhouden en dat ze bij kunnen dragen in het elkaar helpen om zich ​in de dans te ontwikkelen. 

Selecteer een van de lessen hieronder voor een omschrijving

Beginners

Voor wie?
Deze les is geschikt voor iedereen die nog niet eerder West Coast Swing heeft gedanst. 

Lesstof
In de beginnerscursus leer je de fundamentele vaardigheden van West Coast Swing en een aantal variaties. Na deze les serie:

 • kun je de basisvariaties dansen (left side pass, right side underarm turn, tuck pass, sugar push, sugar tuck turn, whip)
 • kun je West Coast Swing dansen op verschillende soorten muziek met dansers van verschillende niveaus
 • ben je bekend met de persoonlijke basisvaardigheden (zoals basis voetenwerk, 6- en 8-count ritme, draaien, en bewegen op de maat
 • ben je bekend met de basisvaardigheden voor het goed kunnen leiden en volgen

Wanneer je de vaardigheden van de beginnerssyllabus consequent kunt toepassen in je dans ben je klaar voor het volgende niveau.

Beginners Bootcamp Level 1

Een aantal keer per jaar organiseren we een bootcamp voor beginners. Een bootcamp is een verkorte, intensieve manier om in meerdere uren op dezelfde dag de basis van West Coast Swing te leren.

Voor wie?
Beginners Level 1 (Absolute Beginners) is voor geschikt voor iedereen die nog niet eerder West Coast Swing heeft gedanst. In 3 uur leren we je de fundamentele vaardigheden van West Coast Swing een aantal basis variaties zodat je snel mee kunt doen op een dansfeestje.

Lesstof
In 3 uur leren we je de fundamentele vaardigheden van West Coast Swing een aantal basis variaties zodat je snel mee kunt doen op een dansfeestje.  Na deze bootcamp:

 • kun je de basisvariaties dansen (left side pass, right side underarm turn, tuck pass, sugar push, sugar tuck turn)
 • kun je West Coast Swing dansen op verschillende soorten muziek met dansers van verschillende niveaus)
 • ben je bekend met de persoonlijke basisvaardigheden (zoals basis voetenwerk, 6- count ritme, draaien, en bewegen op de maat
 • ben je bekend met de basisvaardigheden voor het goed kunnen leiden en volgen

Wanneer je de vaardigheden uit deze bootcamp consequent kunt toepassen in je dans ben je klaar voor de beginners bootcamp level 2.

Beginners Bootcamp Level 2

Een aantal keer per jaar organiseren we een bootcamp voor beginners. Een bootcamp is een verkorte, intensieve manier om in meerdere uren op dezelfde dag de basis van West Coast Swing te leren. 

Voor wie?
Beginners Bootcamp Level 2 is geschikt voor iedereen die onze beginners Bootcamp Level 1 heeft gevolgd en graag meer wil leren.

Lesstof
In de Beginners Bootcamp Level 2 gaan we de fundamentele vaardigheden van West Coast Swing wat verfijnen en uitbreiden (zoals 8-count ritme) en leren we je een aantal nieuwe variaties (zoals de Whip).

Wanneer je de vaardigheden van de beginnerssyllabus level 2 consequent kunt toepassen in je dans ben je klaar voor het volgende niveau.

Level Up

Onze Level Up! serie is er op gericht om je dansen naar het volgende niveau te brengen. Tijdens een cursus werken we aan persoonlijke vaardigheden en partnership vaardigheden

Een cursus bestaat uit 4 lessen van 75 minuten. Er zijn 4 series die onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden:

 • Level Up your Footwork
 • Level Up your Connection
 • Level Up your Musicality
 • Level Up your Spinability

Voor wie?
Deze serie is bedoel voor iedereen die de vaardigheden uit de beginners syllabus consequent kan toepassen in zijn dans, en die minimaal de 6- en 8-count basisvariaties kan dansen.

Lesstof:
Het doel van deze serie is om:

 • het verfijnen van de basisvaardigheden en het verbeteren van je "quality of movement"
 • het verbeteren van je partnership vaardigheden (zoals connectie en lead en follow)
 • het verbeteren van de wijze van muzikale interpretatie
Privéles

Voor wie?
Een privéles is geschikt voor dansers van alle niveaus (dus ook als je nog nooit West Coast Swing hebt gedanst). Je kunt een privéles nemen met of zonder partner.

Lesstof
De privéles wordt helemaal afgestemd op jouw dansniveau, jouw wensen en jouw tempo. Natuurlijk is de docent er om je te adviseren waar je tijdens de privéles aan wilt werken.